Henriette

Dierenarts

Henriette - Dierenarts
Henriette Dierenarts

Afgestudeerd in 1994 en werkzaam in ons team sinds
2020

Speciale interesses
Konijnen en knaagdieren hebben van jongs af aan mijn speciale interesse, ook wel omdat ik helaas geen hond mocht van mijn ouders. Ik volg jaarlijks nascholingen over deze dieren. Ook chirurgie, waaronder kijkoperaties, vind ik boeiend om te doen.

Waarom ben je dierenarts geworden?
Het leek me heerlijk om iedere dag met dieren te werken. De natuur en dieren zijn gewoon fascinerend. Vanaf het moment dat ik als negenjarige bij een jong van mijn cavia de navelstreng moest afbinden en doorknippen wist ik wat ik wilde doen.

Wat is je doel met elke patiënt?
Mijn doel is dat ieder dier een waardevol leven kan leiden bij degenen die om het dier geven, zo veel mogelijk vrij van pijn en ongemak.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik ben getrouwd met Wiebe en heb twee volwassen zoons, waarvan de jongste nog thuis woont. Onze dierenstapel is de laatste jaren wat gekrompen. Op heel hoge leeftijd heengegaan zijn mijn konijnen en hond. Onze twee katten, broer Mouse en zus Umbra (bijna 13) gelukkig nog wel!

Wat betekenen Mouse en Umbra voor je?
Ik kan me een leven zonder dieren niet voorstellen. Katten zijn ook zo gezellig. Lekker op schoot, ze wurmen zich er wel tussen en zijn altijd blij als ze aandacht krijgen. Heerlijk!

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Misschien toch iets met mensen, want toen ik eenmaal dierenarts was bleek dat je een groot deel van het werk vooral met de eigenaren te doen hebt en moet samenwerken in belang van het dier. Wat ik ook waardevol vind. In mijn vrijwilligerswerk voor mantelzorgers geeft dat ook veel voldoening.