Hart voor Almere

Uw dierenarts in Almere

Dierenklinieken Hart voor Almere

Welkom bij Dierenklinieken Hart voor Almere, uw vertrouwde dierenarts in Almere. Onze groep is ontstaan uit een samenwerking tussen drie dierenklinieken in Almere: Diergeneeskundig Centrum Almere, Dierenkliniek Blommaart en Dierenkliniek Buiten-Mere. Wij behandelen o.a. honden, katten, konijnen en knaagdieren. Bij Dierenkliniek Blommaart is er extra interesse en ruime ervaring met vogels en reptielen. Dierenkliniek Buiten-Mere is ook gecertificeerd als Cat Friendly Clinic Gold Level. Dit betekent dat wij extra aandacht besteden aan een rustig dierenartsbezoek voor uw kat. Onze praktijken werken uitsluitend op afspraak. Maak uw afspraak door telefonisch contact op te nemen met een van onze praktijken.

 

Nieuws

Een maand gratis verzekerd

Een verzekering afsluiten voor je hond of kat kan helpen voorkomen dat de financiën een rol spelen bij de besluitvorming omtrent de medische zorg van uw dier. Het afsluiten van zo’n verzekering kan voor mensen een grote stap zijn en alle kleine letters ervaren mensen al snel als ‘gedoe’. Gelukkig heeft onze partner PetPlan hier een oplossing voor gevonden. Namelijk, een Maand Gratis Verzekering. Dit is een instrument om u op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een zorgverzekering voor uw hond of kat. Het is een proefmaand voor de baasjes van gezonde pups of kittens tot en met 6 maanden en 30 dagen leeftijd. Hiervoor is wel een gezondheidsverklaring van onze dierenarts nodig. Heeft u een pup of kitten? Dan vertellen wij u hier graag meer over in de kliniek.

Nieuwe website!

Met trots lanceren we op 1 april onze nieuwe website! Natuurlijk zijn we trots op deze prachtige en praktische nieuwe site, maar we zijn vooral trots op wat de website representeert. Dat is namelijk de hechte samenwerking tussen Dierenkliniek Buiten-Mere, Dierenkliniek Blommaart en Diergeneeskundig Centrum Almere.
De afgelopen jaren zijn deze klinieken samen komen te vallen onder één management en zijn samen gaan bouwen aan een nog betere voorziening van preventieve en diergeneeskundige zorg voor uw dier. Dit wordt onder andere verwezenlijkt door de uitwisseling van veterinaire kennis en kunde, hechte overlegstructuren waardoor we samen op de hoogte blijven van de medische ontwikkelingen en uitbreiding van flexibiliteit in beschikbaarheid. Zo werken we samen aan de zorg voor uw dier. En daar zijn we trots op!

Lentekriebels

Na een milde winter breekt inmiddels het voorjaar weer aan. De bloesem is weer prachtig en ook in ons team zijn de klachten van hooikoorts al gesignaleerd. We kunnen inmiddels weer zonder verlichte hondenriemen de hond uitlaten en de katten genieten weer van het voorjaarszonnetje in het gras. Maar helaas betekent het ook dat alle kleine kriebelaars weer de kop op steken. Let er dus op dat uw huisdier voldoende beschermd is tegen wormen, vlooien en teken. U kunt uw hond, kat of konijn met een maandelijkse behandeling zoals een druppel of een smakelijke brok helpen beschermen tegen vlooien en teken. De wormen kunt u helpen bestrijden met behulp van een smakelijk tablet die u gemiddeld maar 4x per jaar hoeft te geven. Of u kunt natuurlijk een ontlastingsonderzoek laten uitvoeren waarmee wij de aanwezigheid van wormeitjes in de ontlasting controleren.

Verder is regelmatige vachtcontrole aan te raden. Combineer dus uw dagelijkse knuffelsessie met uw lieve huisdier met een speurtocht op eitjes en parasieten en uw dier kan zich geen betere bescherming wensen.

Dier en Zorg Plan

Een goede preventieve zorg helpt uw huisdier zo lang mogelijk gezond te blijven en helpt gezondheid te ondersteunen. Denk hierbij aan een volledig uitgebalanceerde voeding van hoge kwaliteit, bescherming tegen besmettelijke ziekten en parasieten en tijdige signalering van gezondheidsklachten. Om u te helpen om dit zo goed mogelijk voor uw dier te regelen bieden we vanaf 28 februari 2022 het Dier en Zorg Plan aan! Via dit abonnement kunt u uw hond en kat voorzien van alle preventieve zorg die hij of zij verdient!

Voor een maandelijks tarief ontvangt u korting of een volledige vergoeding op bepaalde producten en diensten. Denk hierbij aan onder andere voeding, bescherming tegen wormen, vlooien en teken, gezondheidscontroles en ook de vaccinaties, bloed- en urineonderzoek.

Waar het financiële voordeel precies zit, dat hangt af van het zorgplan dat u voor uw dier kiest. Het grootste voordeel is dat uw dier middels het zorgplan voorzien is van de volledige preventieve zorg die helpt uw dier zo lang mogelijk gezond te houden.

Lees hier meer over