Hart voor Almere

Uw dierenarts in Almere

Dierenklinieken Hart voor Almere

Welkom bij Dierenklinieken Hart voor Almere, uw vertrouwde dierenarts in Almere. Onze groep is ontstaan uit een samenwerking tussen drie dierenklinieken in Almere: Diergeneeskundig Centrum Almere, Dierenkliniek Blommaart en Dierenkliniek Buiten-Mere. Inmiddels zijn Dierenkliniek Hof en Dierenkliniek Hof-Haven bij onze groep aangesloten. Wij behandelen o.a. honden, katten, konijnen en knaagdieren. Bij Dierenkliniek Blommaart is er extra interesse en ruime ervaring met vogels en reptielen. Dierenkliniek Buiten-Mere is ook gecertificeerd als Cat Friendly Clinic Gold Level. Dit betekent dat wij extra aandacht besteden aan een rustig dierenartsbezoek voor uw kat. Onze praktijken werken uitsluitend op afspraak. Maak uw afspraak door telefonisch contact op te nemen met een van onze praktijken.

Onze dierenklinieken

Diergeneeskundig Centrum Almere

Dierenkliniek Buiten-Mere

Dierenkliniek Blommaart

Dierenkliniek Hof

Dierenkliniek Hof-Haven

 

Nieuws

Het vakantieseizoen begint

De eerste vakanties gaan langzaam van start en veel mensen gaan weer met hun huisdier naar het buitenland. In het buitenland leven andere parasieten dan in Nederland. Gaat uw huisdier mee naar het buitenland? Dan is een goede preventie extra belangrijk om buitenlandziektes te voorkomen.

Let op: gaat u over de grens? Vergeet dan niet uw huisdier te vaccineren tegen rabiës. Dit moet vaak ruim voor vertrek anders mag uw huisdier de grens niet over. U kunt een kijkje nemen op de website van het LICG voor de eisen per land voor het reizen met uw huisdier, vergeet ook niet de landen waardoor u heen reist na te kijken!

Neem ruim voor vertrek contact met ons op voor een passend middel voor uw huisdier en wij kijken graag met u mee.

Neem contact met ons op

Het parasieten hoogseizoen is weer begonnen!

In het voorjaar neemt de kans op een besmetting met parasieten bij de honden en katten toe. Parasieten bedreigen de gezondheid van uw dier. Daarom is het belangrijk om uw huisdier vrij te houden van vlooien, teken en wormen.

Teken zijn het hele jaar actief, met een piek in het voorjaar en de zomer. Een vastgebeten teek kan gevaarlijke ziektes overbrengen, zowel bij uw huisdier als bij u.

Bescherm uw hond of kat goed tegen teken met een goed vlo- en teekwerend middel. Voor een goede en veilige werking is het belangrijk dat u het juiste middel voor uw huisdier gebruikt.

Een besmetting met wormen geef niet direct zichtbare klachten. Daarom is het regelmatig ontwormen van uw huisdier belangrijk.

Mocht het weghalen van de teek niet lukken of heeft u vragen of het juiste middel voor uw dier, dan helpen wij u graag bij ons in de kliniek verder.

Een maand gratis verzekerd

Een verzekering afsluiten voor je hond of kat kan helpen voorkomen dat de financiën een rol spelen bij de besluitvorming omtrent de medische zorg van uw dier. Het afsluiten van zo’n verzekering kan voor mensen een grote stap zijn en alle kleine letters ervaren mensen al snel als ‘gedoe’. Gelukkig heeft onze partner PetPlan hier een oplossing voor gevonden. Namelijk, een Maand Gratis Verzekering. Dit is een instrument om u op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een zorgverzekering voor uw hond of kat. Het is een proefmaand voor de baasjes van gezonde pups of kittens tot en met 6 maanden en 30 dagen leeftijd. Hiervoor is wel een gezondheidsverklaring van onze dierenarts nodig. Heeft u een pup of kitten? Dan vertellen wij u hier graag meer over in de kliniek.