Financiën

Naast de aanschaf van uw huisdier, de speeltjes, mandjes, borstels en andere leuke dingen, is het verstandig rekening te houden met de te verwachtte maar ook de onverwachte kosten die een dier met zich meebrengt.

Verwacht

De periodiek terugkerende kosten zoals de jaarlijkse gezondheidscontrole, vaccinaties, voeding en bescherming tegen parasieten kunt u vooraf inschatten. Maar ook hier willen we u bij helpen. Daarom bieden wij u het Dier en Zorg Plan aan. Met dit Zorgplan ontvangt u financieel voordeel voor de preventieve zorg van uw kat en hond.

Onverwacht

Voor de onverwachte kosten, zoals bij een ongeval of ziekte, is het verstandig om u te laten informeren over een dierenverzekering. De huisdierenverzekeringen hebben in de afgelopen 5 jaar veel ontwikkeling doorgemaakt zodat de polissen zo goed mogelijk aansluiten op de behoefte van de huisdiereigenaar en het dier. Laat u daarom goed informeren over de mogelijkheden voor uw dier en bepaal zelf of dit iets voor u is. Het grootste voordeel is dat wanneer uw dier verzekerd is, de kosten nooit een rol hoeven te spelen in het maken van de medische beslissingen voor uw huisdier.

Betalingsafspraken in de kliniek

Het is de bedoeling dat u direct na het bezoek in de kliniek, of bij het ophalen van voeding of medicatie de kosten aan de balie voldoet. Dit kan uitsluitend per pin of contante betaling.
De enige uitzondering op deze regel is wanneer u te maken heeft met een euthanasie van uw huisdier. Dan heeft u alle tijd om afscheid te nemen van uw dier en op uw eigen tijd en gelegenheid de kliniek te verlaten. In dit geval zullen we de facturering achteraf digitaal toesturen.

Incasso

Wanneer een betaling niet wordt voldaan sturen wij het door naar ons incassobureau welke de betaling met u verder zal afhandelen. Hiervoor worden door hen de nodige administratie- en verwerkingskosten in rekening gebracht.

Almeers Pootje

Gemeente Almere is van start gegaan met de pilot ‘het Almeerse Pootje’. Een financieel potje voor noodzakelijke veterinaire zorg voor huisdieren van mensen die het financieel niet ruim hebben. We zijn trots te mogen delen dat wij hebben meegewerkt aan het vormgeven van dit initiatief en vertellen u er daarom graag wat meer over.

Het Almeerse Pootje is bedoeld om gezinnen die in een lastige financiële situatie zitten een handje te helpen wanneer zij onverwachts te maken krijgen met noodzorg voor hun huisdier.

Er zitten wel voorwaarden aan verbonden en kan niet zomaar onbeperkt ingezet worden. Dit is zo opgesteld omdat het echt bedoeld is om dieren van noodzorg te kunnen voorzien ongeacht de financiële situatie van de eigenaar.

Het gebruik kunnen maken van het Almeerse Pootje is onder andere afhankelijk van:

  • De financiële situatie van de eigenaar.
  • De medische situatie van het huisdier.
  • Er zit een maximum vergoedingsbedrag aan.
  • De eigenaar is altijd zelf verantwoordelijk voor 25% van de kosten én alles wat qua kosten hoger uit zal vallen dan het maximum vergoedingsbedrag.
  • Het kan maximaal 1x per kalenderjaar per huishouden ingezet worden.

Laat u daarom goed informeren voordat u ervan uitgaat gebruik te kunnen maken van Almeers Pootje. Lees er meer over op de website.

Wij zijn Gemeente Almere dankbaar voor dit initiatief en hopen dat we met deze steun de dieren die het echt nodig hebben nog beter kunnen helpen.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.