Wilma

Dierenarts

Wilma - Dierenarts
Wilma Dierenarts

Afgestudeerd in ​1994 en werkzaam in ons team sinds 2020.

Speciale interesses:
​Mijn hart gaat vooral uit naar de echte eerste-lijns kliniek; Diergeneeskunde in hele brede zin, met vooral het intensieve contact met patiënt en eigenaar. Meedenken om voor beiden een zo goed mogelijk behandeltraject te kiezen of je dat nu zelf gaat doen of je doorverwijst naar collega's die gespecialiseerd zijn. Ook de eerste-lijns chirurgie hoort daarbij.

Waarom ben je dierenarts geworden? 
​Ik had niet geweten wat ik anders had moeten gaan doen; ik wist het al toen ik vijf was. En ook recent, toen ik voor grote veranderingen in mijn leven stond heb ik weer met heel mijn hart gekozen voor het vak als dierenarts. 

Wat is je doel met elke patiënt? 
​Goede diagnostiek; In goed overleg met de eigenaar welk diagnostisch pad je gaat afleggen en welke behandeling in dit geval, voor deze patiënt en deze eigenaar het beste is.

Wie zijn jouw gezinsleden?
​Twee knappe dochters (21 en 25) die al zelfstandig wonen, verder woon ik samen met drie katten: Chupa-Chup, JØrk en Brooke en drie kippen en een haan. En ik ben heel erg op zoek naar een tweedehands teckel 😉

Wat betekent ​Kuukje voor jou?
Kuukje is mijn oudste kip: Kruising Barnevelder kriel met witte Wyandotte. Ze wordt komende zomer twaalf jaar en is nog elk jaar broeds en legt haar eitjes (twee tot drie per week) Ik hoop dat ze deze zomer weer een nestje eitjes wil uitbroeden.

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn? ​
Werkeloos vrees ik, of boer.