Veronique

Paraveterinair

Veronique
Veronique Paraveterinair

Afgestudeerd in 2016 en werkzaam in ons team sinds
oktober 2019

 

Speciale interesses
Ik doe alles met plezier, maar mijn hart ligt toch echt bij het assisteren bij operaties en bij het begeleiden van de spoedgevallen.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Ik wilde altijd al heel graag dierenarts worden maar begon eerst met de opleiding paraveterinair. Hierna was ik nóg enthousiaster geworden over dierenartsen, dat ik een HBO opleiding Diergezondheid- & Management ben gaan volgen in Dronten, als opstapje naar de Universiteit. Dit alles was toch wel een erg lange weg en ik heb ervoor gekozen om na het behalen van mijn HBO-diploma te stoppen en lekker aan het werk te gaan, zoals ik dat nu al doe.

Wat is je doel met elke patiënt?
Mijn doel met elke patiënt is, voor zover mogelijk, het dier weer zo gezond en zo comfortabel mogelijk naar huis te laten gaan, op zo’n manier als dat ik zelf geholpen zou willen worden als ik met mijn dier langs zou komen.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon sinds 2016 in Lelystad samen met mijn vriend, Dingodog Duque, Konijn, twee ratten en toompje van acht kippen. Mijn katten, Britse Korthaar (fleskitten) Livy en Europese Korthaar Mauk, heb ik helaas bij mijn moeder moeten huisvesten.

Wat betekent Livy voor jou?
Livy betekent erg veel voor mij. Ik heb haar tijdens een spoedkeizersnede onder mijn hoede genomen en nooit meer losgelaten. De ‘echte’ moeder van Livy wilde niks van haar kittens weten en de eigenaren zagen de intensieve zorg niet zitten, waardoor ik de zorg van de kleine wurmpjes op mij heb genomen. Hen heb ik ongeveer twaalf weken lang iedere twee uur, zowel dag als nacht, met de hand gevoerd en zo nodig extra zorg gegeven in de vorm van fysio- en hydrotherapie, zoals bij Livy het geval was. Helaas hebben de andere kittens uit het nest het niet gered, op Livy na.
Door de speciale extra zorg die Livy nodig had, was er een erg sterke band ontstaan en de eigenaar van de moederpoes had daardoor besloten dat ik haar mocht houden.

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
De medische kant heeft mij altijd al aangetrokken, das wanneer diergeneeskunde niet mogelijk zou zijn voor mij was ik waarschijnlijk de humane geneeskunde gaan studeren, waarschijnlijk in de vorm van traumatologie of chirurgie. Daarnaast heeft de militaire geneeskunde mij altijd al aangesproken.